Bier

In Gulpen-Wittem liggen maar liefst twee bierbrouwerijen. In Wijlre de Brand Bierbrouwerij en in Gulpen de Gulpener Bierbrouwerij.

De Brand Bierbrouwerij brouwt al sinds 1340 bier in Wijlre. De brouwerij ligt aan de rand van het dorp. Vanaf de straat zijn de glimmende koperen ketels mooi te zien. De brouwerij maakt gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en het water komt uit eigen bron. Er worden 8 verschillende soorten bijzondere bieren gebrouwen en natuurlijk hebben alle bieren hun eigen speciaal ontwikkelde glas, zodat de smaak van het bier perfect tot zijn recht komt.

De Gulpener Bierbrouwerij ligt midden in het dorp Gulpen en kenmerkt zich door haar zeer ruime aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of te wel duurzaamheid. Niet alleen worden ingrediënten als gerst, tarwe, en hop in de regio geteeld, er is ook aandacht voor zaken als gebruik van zonne-energie en hergebruik van materialen. En voor het water wordt gebruik gemaakt van eigen bronnen. De brouwerij brouwt 16 verschillende soorten bier. En ze worden allemaal in een eigen vormgegeven glas geschonken.

In beide brouwerijen worden rondleidingen gegeven die uiteraard worden afgesloten met een heerlijke bierproeverij.