Filmpresentatie Heuvelland Cinema: 'Manchester by the Sea'

De echte filmliefhebber zal het zeker beamen: “Het wordt smullen in de kloosterbibliotheek…met de kwaliteitsfilm “Manchester by the Sea”  op zondagavond 22 oktober 2017. Deze film uit 2016 is nu al overladen met tal van prestigieuze prijzen. Zo heeft Casey Affleck voor zijn hoofdrol in dit drama  een Oscar ontvangen als beste acteur. Affleck won tevens de Golden Globe voor beste acteur in een dramafilm.

De vorige maand kon u reeds lezen dat de crew van Heuvelland Cinema  de zomerpauze optimaal benut heeft om weer een groot aantal kwaliteitsfilms te bekijken. Men is kritisch op zoek gegaan naar films die Heuvelland Cinema waardig zijn.                                                                      

De tweede film van het filmseizoen 2017- 2018 op zondag 22 oktober aanstaande past perfect in dit plaatje. Het is een winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer geheel onverwacht de voogdij in de schoot geworpen krijgt over diens vroegrijpe tienerzoon. Met een grootse rol van topacteur Casey Affleck die dan ook overladen werd met tal van prijzen.                                                      

U bent wederom van harte welkom in de sfeervolle omgeving van de monumentale bibliotheek van Klooster Wittem. “Manchester by the Sea” is een  romantische dramafilm uit 2016, geregisseerd door Kenneth Lonergan. Een meeslepende film over klusjesman Lee Chandler. Hij is moeilijk in de omgang en krijgt gemakkelijk ruzie met Jan en alleman.

Verhaal

Ooit was Lee Chandler een heuse familieman met vrouw en drie kinderen. In de loop van het verhaal wordt beetje bij beetje duidelijk wat de reden is van het agressieve gedrag van Chandler. Hij heeft zijn verleden in Manchester, waar zijn broer als visser werkte, bewust achter zich gelaten. Als hij plots de verantwoordelijkheid krijgt over zijn neefje Patrick kantelt zijn leven van het ene op andere moment helemáál. De rol van opvoeder gaat Lee niet goed af, daarbij wordt hij ook nog eens geconfronteerd met een tragedie uit het verleden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er is gebeurd en waar zijn enorm schuldgevoel vandaan komt. Het drama speelt zich af in New England, in het noordoosten van de Verenigde Staten.

“Manchester by the Sea” is de veel gelauwerde derde film van de Amerikaanse scenarioschrijver en filmregisseur Kenneth Lonergan. Deze rolprent vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Lonergan laat met deze kwaliteitsfilm zonder meer zien dat zwaarmoedigheid en humor best naast elkaar kunnen leven “Manchester by the Sea” is dan ook een loodzwaar drama waar toch veel in gelachen wordt!

Deze meesterlijke film  heeft heel wat lovende kritieken mogen ontvangen. Een absolute aanrader!

Cast

Onder andere: Casey Affleck – Michelle Williams – Gretchen Mol - Lucas Hedges en Kyle Chandler.

Entree :12.50 Euro. Aanvang: 20:30 uur. Zaal open 20.00 uur.  Reserveren kan per e-mail., reservering@heuvellandcinema.nl. Er is nog een andere mogelijkheid om kaartjes in de voorverkoop te kopen c.q. reserveren en dat is via de website van SuperGastvrij : www.supergastvrij.nl.  Zorg dat u er op tijd bij bent, want wat de tickets betreft: op = op!

Via de website www.heuvellandcinema.nl kunt u op de hoogte blijven van het wel en wee van deze unieke filmclub uit het Heuvelland. Techniek & organisatie: Rotary Club Gulpen – Vaals. De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor twee goede doelen t.w. een regionaal en een internationaal project. Regionaal gaat het Heuvellandcinema-team zich inzetten voor De Voedselbank Limburg-Zuid, en internationaal voor het project: de Oeganda Kitgum Schoolstichting van Nestar Lakot & Ed Grassère uit Vaals.

Attentie! Met ingang van het filmseizoen 2017 / 2018 introduceert Heuvelland Cinema “Vriend van Heuvelland Cinema”. U kunt vriend worden voor 80 euro voor de voorstellingen van het filmseizoen 2017 / 2018. Dat betekent dus een korting van in totaal 20 euro oftewel euro 2,50 per entreekaart; vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. De entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken gedurende het betreffende filmseizoen. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar. Dus ook leuk om cadeau te doen of sámen met uw vrienden gezellig een filmavond te bezoeken.

Wilt u zich aanmelden als vriend? U kunt dit altijd kenbaar maken aan onze kassa op de filmavonden of u stuurt een mail aan: bernadettefranssen63@gmail.com.

Startdatum van het evenement 22-10-2017
Einddatum van het evenement 22-10-2017