GeuldalWandelMarathon (10,5 km)

De Geuldalmarathon is een avontuurlijke wandeling langs de Geul van bron tot bijna monding, met dit jaar voor het eerst een nieuwe kwart marathon, speciaal bestemd voor de jeugd van 6-14 jaar (onder begeleiding van ouders/verzorgers).Deze kwartmarathon, waarvan de start is te Stokhem vanaf het buurthuis “de Vrakel “ (achter huisnummer 10) van de buurtvereniging SBB, geeft de jeugd de gelegenheid om kennis te maken met de echte wandelsport.

Starten kan vanaf 10 tot 12 uur op zaterdag 7 oktober 2017, rechtstreeks of met een speciale bus(vertrek 10.05) uur van de Geulhemmermolen naar startplaats Stokhem.

Tijdens deze tocht is het voor de jeugd lekker banjeren langs de oevers van de Geul , dienen  zij onderweg  spannende opdrachten uit te voeren, waarmee leuke prijzen te verdienen zijn, wordt hen wat gezond lekkers aangeboden onderweg en ontvangen zij na hun prestatie bij de finish een mooie medaille.

Bij de start voegen de jonge wandelaars zich bij de “grote mensen”, die vaak al meer dan 30km hebben gewandeld vanaf het prille begin van de Geul in Hauset.

De route vanuit Stokhem loopt dan over een smal voetpad langs de Geul richting Schin op Geul. Waar de “Gronselerput”in de Geul stroomt, is men aan de  voet van de beruchte Keutenberg, die echter niet beklommen hoeft te worden. Via Engwegen bereikt men Schin op Geul, waar de andere oever van de Geul wordt opgezocht. Langs de kastelen “Gen Hoes”,”Schaloen” bereikt de jeugd hun eigen  rustplaats  het “Koetshoes” bij kasteel “Oost”.

De laatste etappe gaat via het centrum van Valkenburg door het Geuldal en om tenslotte weer te eindigen bij de Geulhemmermolen in Geulhem/Berg en Terblijt.

Indien de deelnemers  van het busvervoer naar Stokhem gebruik willen maken, uitsluitend te reserveren via voorinschrijving op de website(kosten met de bus € 5,-- per persoon).

Bij rechtstreekse deelname zijn de kinderen tot 14 jaar gratis(indien onder begeleiding van ouders/verzorgers).

Startdatum van het evenement 07-10-2017
Einddatum van het evenement 07-10-2017