Open Atelier-Atelier Marcelle van Dijck-Heitzer

6-7 en 13-14 oktober 2012                    

Voor de jaarlijkse expositie van haar nieuwste werken heeft Marcelle van Dijck-Heitzer twee Limburgse kunstenaars Sjaak Smetsers en Tom Smetsers uitgenodigd om hun beelden te presenteren. Rust en ruimte in huis, atelier en tuin voor kunstwerken die door elkaars aanwezigheid aan individuele uitstraling winnen.

Sjaak Smetsers is een ware alchemist die zijn imaginaire fabelfiguren o.a. opbouwt uit glas, koper, brons en staal. Hij giet, smelt, vormt, bewerkt, slijpt, schuurt en polijst en voorziet ze van karakteristieke grote voeten, alsof het zijn bedoeling is dat deze wezens zich ‘staande’ kunnen houden in een wereld van tegenstellingen

Tom Smetsers is een globetrotter die zijn inspiratie vindt in plekken die met water te maken hebben. Veel van zijn werken hebben karakol-achtige vormen en zijn opgebouwd uit lagen glas en metaal. Hij creëert zo een relatie tussen de ondoorgrondelijke transparantie van glas en de weerspannige stugheid van metaal.

Marcelle’s schilderijen vertellen - in warme verstilde aardse tinten of in fel contrasterende kleuren - verhalen over haar ervaringen in de wildernissen en desolate woestijnen van de USA en waar ogenschijnlijke leegte verantwoordelijk wordt voor een overdaad aan inspiratie.

Wat als een rode draad door de werken van deze drie kunstenaars lijkt te lopen is hun passie om het onzichtbare zichtbaar en het onmogelijke mogelijk te maken. Met het maken van deze verbindingen leggen ze telkens weer stukken van hun ziel bloot. Laat je verrassen.

Atelier Marcelle van Dijck-Heitzer, Akelei 3, Gulpen. T: +31(0)43-4504367

za/zo 6-7  en za/zo 13-14 oktober van 11.00 - 18.00 uur (of na afspraak).

LAAT JE VERRASSEN

 

 

Startdatum van het evenement 06-10-2012
Starttijd: 11:00
Einddatum van het evenement 07-10-2012
Eindtijd: 18:00