Home > Ontdek Gulpen-Wittem > Cultureel erfgoed

Cultureel erfgoed

vakwerk-logo

De gemeente Gulpen-Wittem heeft één van de hoogste dichtheden aan cultuurhistorische elementen van Nederland. Zo zijn er in Gulpen-Wittem 287 rijksmonumenten, 3 archeologische rijksmonumenten, meer dan 850 karakteristieke panden, 4 rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten en 5 beschermde buitenplaatsen. Maar ook het dialect, de streekproducten en tradities zoals carnaval en schuttersfeesten zijn veelvuldig aanwezig.

Het wonen, werken en leven in een gemeente met zo’n rijk aanbod aan cultureel erfgoed is best wel uniek te noemen. Iets waar wij allen trots op mogen zijn! Vandaar dat we vanaf 2015 ons cultureel erfgoed  en de inwoners die hierbij betrokken zijn in de spotlights zetten. Dit doen we onder de campagne: ‘Vakwerk: Lijnen tussen heden en verleden’. 

Inwoners aan het woord

Tijdens de campagne lichten we per thema een bijzonder initiatief uit. Inwoners vertellen zelf op inspirerende wijze en vol trots over de onderwerpen. Omdat het cultureel erfgoed in de schijnwerpers wordt gezet bieden we deze verhalen een podium door ze te publiceren in het Heuvelland Aktueel / Trompetter, op onze website, via onze social media kanalen, etc. Ook via leerzame publicaties diepen we onderwerpen over ons cultureel verder uit. U zult het beeldmerk inclusief de mooie verhalen en publicaties dus regelmatig en op verschillende plaatsen voorbij zien komen.