Home > Digitaal loket > Evenementen Assistent

Evenementen Assistent

Als evenementenorganisator dient u per 1 oktober 2017 uw aanvraag voor een evenement middels de ‘EvenementenAssistent’ in te dienen.Toelichting: Wat is de EvenementenAssistent?

De EvenementenAssistent is een online dienst waarbij een vergunningaanvraag of een melding van een evenement verregaand geautomatiseerd is. Wilt u een evenement aanvragen of een melding indienen? Dan dient u die aan te vragen via de EvenementenAssistent. Alle 18 Zuid-Limburgse gemeenten maken gebruik van dit systeem, waardoor er eenduidig gewerkt gaat worden. Dit betekent dat u ook een gemeentegrensoverschrijdende aanvraag in één keer in kunt dienen. Evenementenorganisatoren, politie, brandweer en GHOR maken gezamenlijk gebruik van deze applicatie.

Een eerste aanvraag via de EvenementenAssistent kan enige tijd vergen. Echter, bij een volgende editie van hetzelfde evenement heeft u het voordeel dat u een eerdere aanvraag als uitgangspunt kunt gebruiken. U hoeft dan alleen nog maar mutaties hierop door te voeren. Verder heeft dit nieuwe systeem als voordeel dat dit gekoppeld wordt aan de evenementenkalender van de hulpverleningsdiensten. Op deze manier hebben medewerkers van de hulpverleningsdiensten politie, brandweer, GHOR en de bevolkingszorg (namens de 18 Zuid Limburgse gemeenten) toegang tot alle informatie.

Uw evenement in de gemeente promoten

Let wel: wilt u uw evenement op de drukbezochte online evenementenkalender van de gemeente Gulpen-Wittem promoten? Vul hiertoe het online formulier ‘Promoot uw evenement’ in op de gemeentelijke website. Uw evenement verschijnt na aanmelding snel op de drukbezochte online gemeentekalender. De door u opgegeven evenementen zijn niet alleen voor inwoners van Gulpen-Wittem aantrekkelijk, maar ook voor de talloze bezoekers ervan!

Heeft u vragen hierover? Aarzel niet om contact op te nemen met Maud Bessems via maud.bessems@gulpen-wittem.nl