Home > Digitaal loket > Gevonden of verloren voorwerpen

Gevonden of verloren voorwerpen

Registratie van gevonden of verloren voorwerpen

U kunt uw gevonden of verloren voorwerpen digitaal melden via www.verlorenofgevonden.nl. De gemeente is aangesloten bij deze digitale service, waardoor het niet langer noodzakelijk is om voor een aangifte/melding een bezoek te brengen aan de balie in het gemeentehuis.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u, onafhankelijk van de plek waar het voorwerp gevonden of verloren is, aangifte doen.

U kunt het gevonden of verloren voorwerp ook melden bij de gemeentebalie, waarna onze medewerkers het verder afhandelen.
 

Voorwerp thuis bewaren of bij gemeente afgeven?

U kunt een gevonden voorwerp thuis bewaren of bij de gemeente inleveren. Eventueel kunt u na een jaar eigenaar worden van het voorwerp. U mag dus een voorwerp thuis bewaren. U bent dan wel verplicht goed voor het voorwerp te zorgen en het te melden!

Vindt u het niet prettig om een gevonden voorwerp thuis te bewaren? Dan blijft uiteraard de mogelijkheid bestaan om binnen kantooruren aan de balie van het gemeentehuis het gevonden voorwerp af te geven.
 

Wat moet ik doen met een gevonden ID?

Wanneer u een ID (paspoort, rijbewijs, ID kaart) heeft gevonden, bent u verplicht deze bij een gemeente in te leveren. Het is namelijk staatseigendom en mag niet thuis worden bewaard. U kunt wel een melding maken via www.verlorenofgevonden.nl.

Doordat deze registratie gekoppeld is aan meerdere landelijke databases, zoals bijvoorbeeld www.stopheling.nl en www.fietsdiefstalregister.nl krijgen de gemeenten een signaal als een voorwerp van diefstal afkomstig is. Op dat moment wordt de politie ingeschakeld.

Portemonnee en sleutel