Home > Actueel > Nieuws > Avond4daagse Gulpen - meer dan 200 kinderen lopen mee!

Avond4daagse Gulpen - meer dan 200 kinderen lopen mee!

avond4daagse

Dit jaar vindt voor de allereerste keer de Avond4daagse in de kern van Gulpen plaats. Al meer dan 200 kinderen hebben zich aangemeld. Zij gaan in groepjes aan de wandel op maandag 10, dinsdag 11 en donderdag 13 juli. Dit doen zij samen met ouders, leerkrachten, opa’s en oma’s en vrienden. Vrijdag de 14de wandelen alle kinderen van basisschool de Triangel en SBO Bernardus gezamenlijk de laatste kilometers onder schooltijd. Om een ware Avond4daagse sfeer te creëren, wordt de Willem Vliegenstraat die donderdagavond omgetoverd naar ‘Via Gladiola’. Iedereen is welkom om de wandelende kinderen daar aan te komen moedigen zodat ze trots kunnen zijn op deze prestatie.

Applaus en medailles

Donderdagavond 13 juli, rond 19.30 uur zullen de eerste doorzetters via het Kapelaan Pendersplein de ‘Via Gladiola’ ingaan richting school. Omwonenden, bekenden en bewoners uit Gulpen kunnen hier natuurlijk voor een applausje zorgen. De Harmonie Sint Petrus verwelkomt de wandelaars en de leerkrachten staan klaar om alle wandelaars de welverdiende medaille te overhandigen. Daarna begint het Blarenbal op het schoolplein waar leerlingen, ouders en leerkrachten proosten op een eerste Avond4daagse. Het Blarenbal is georganiseerd door de oudervereniging van basisschool de Triangel.

Start en aankomst

Iedere dag zet Wandelsportvereniging de Veldlopers uit Gulpen een route van vijf kilometer uit. Het vertrek- en eindpunt ligt bij het schoolplein, Willem Vliegenstraat 7. Tussen 18.00 – 18.30 uur mogen de wandelaars starten en om 20.00 uur zal iedereen weer binnen zijn. Tijdens de wandeling krijgen de wandelaars een versnapering, die in overleg met de Diëtheek in Gulpen is samengesteld. In samenwerking met JOGG (Jong Op Gezond Gewicht) krijgt de Avond4daagse een gezonde uitstraling. Voor een goed verloop van het evenement  heeft de Oudervereniging zich aangesloten bij de KNWB (Koninklijke Nederlandse Wandel Bond). Daarnaast is een samenwerking gezocht met plaatselijke verenigingen en organisaties om de verbinding met elkaar te leggen.

Wilt u meer lezen over de Avond4daagse, bezoek dan de website: www.avond4daagse-gulpen-wittem.nl.