Home > Actueel > Nieuws > De Uitstralingsprijs komt er weer aan!

De Uitstralingsprijs komt er weer aan!

Terugblik lid Uitstralingscomité

Ieder jaar zet de gemeente een persoon, vereniging, stichting of bedrijf in het zonnetje omdat ze iets bijzonders hebben gedaan het afgelopen jaar. Hij / zij ontvangt op de eerste dag van het nieuwe jaar uit handen van de burgemeester de prestigieuze Uitstralingsprijs.

Een terugblik… door Henk Hendriks, aftredend lid Uitstralingscomité:

“Gedurende vijf jaar mocht ik, namens de sector onderwijs, deel uitmaken van het comité Uitstralingsprijs gemeente Gulpen-Wittem. Het begon met een  telefoontje van toenmalig burgemeester Bas van den Tillaar, waarin hij vroeg  of ik deel wilde uitmaken van het comité: Een groep mensen uit alle geledingen van het Gulpen-Wittemse, die samen besloten wie er in aanmerking zou komen voor de toekenning van de Uitstralingsprijs. Al snel besloot ik om het verzoek in te willigen en ik moet bekennen, dat ik daar geen spijt van heb gehad. Onder leiding van voorzitter Rob Hutschemaekers en secretaris Marly Lemmerlijn-Curfs – de enige leden die langer dan vijf jaar deel mogen uitmaken van het comité – werd er elk jaar opnieuw op een respectvolle manier gezocht naar geschikte kandidaten. Elk afzonderlijk lid mocht kandidaten aandragen en kreeg op die manier zijn eigen inbreng. En telkens weer slaagden we erin, om in één bijeenkomst consensus te bereiken. Knap hoe elk afzonderlijk lid zich neerlegde bij het in meerderheid genomen besluit, ook als de winnaar door iemand anders aangedragen was. Zodoende zijn we er ook dit jaar weer in geslaagd om een kandidaat voor te dragen die Gulpen-Wittem op een positieve manier in het nieuws heeft gebracht en die de prijs op 1 januari 2018 tijdens de nieuwjaarsreceptie in ontvangst mag nemen. Ik wens de zittende leden van het comité succes voor de toekomst en hoop dat deze traditie nog lang in stand gehouden zal worden.”

Wie wordt de winnaar van de Uitstralingsprijs 2017?
Dat is natuurlijk nog een verrassing! Burgemeester Ramaekers reikt de Uitstralingsprijs 2017 uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2018.