Home > Actueel > Nieuws > Snel internet in buitengebieden

Snel internet in buitengebieden

Een onderzoek naar de haalbaarheid ervan in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals.

Het bedrijf Greenet gaat onderzoek verrichten naar de haalbaarheid van draadloos snel internet in met name het buitengebied. Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met de Provincie Limburg en de Lijn-50-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen Wittem en Vaals.

Het doel van het onderzoek is om vast te stellen of de technologie die Greenet succesvol in andere delen van Nederland inzet, ook in Limburg voor snel internet kan zorgen. De proef zal een half jaar lopen en wordt daarna geëvalueerd.

Planning
Greenet creëert een testopstelling voor het onderzoek. Momenteel wordt er gewerkt aan het verkrijgen van de vergunningen en het bepalen van de locatie en frequenties. Daarna worden deelnemers gezocht en benaderd.  De test zal zich met name richten op panden in het buitengebied met een trage internetsnelheid (minder dan 30MB per seconde).

Hoe kan ik deelnemen?

Wilt u deelnemen aan het onderzoek en wilt u samen met ons de test voor draadloos internet doorlopen, geef uw interesse aan via www.greenet.nl/Limburg. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van dit project. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Knooren van de gemeente Eijsden-Margraten via het telefoonnummer: 043 458 8488.