Home > Rss-feeds

Rss-feeds

Wat is RSS?
RSS is een technisch hulpmiddel waarmee u zich op het nieuws van een website kunt abonneren. Zodra er een nieuw artikel op onze site verschijnt dan krijgt u daarvan acuut een melding.

Waarin verschilt een RSS-Feed zich met de nieuwsbrief?
Informatie op een website lezen via een RSS-lezer bespaart u surf- en zoektijd. De Feeds zijn bedoeld voor internetters die snel en gericht op de hoogte willen blijven van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet.

RSS-lezer
U kunt uw feeds verzamelen. RSS-feeds zijn te lezen via een speciale RSS-lezers, maar kunnen ook via speciale websites worden gelezen (zoals Google Reader). RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken, betaald en niet betaald, onder meer voor Linux, Macintosh en Windows. De meeste grote browsers ondersteunen RSS, zo bevat de Safari-browser van Apple sinds 2005 een ingebouwde RSS-lezer. Ook Mozilla Firefox heeft een ingebouwde RSS-lezer (genaamd 'Live Bookmarks'). Opera ondersteunt RSS al vanaf versie 8. En sinds versie 7 ondersteunt ook Internet Explorer het gebruik van RSS-feeds. Ook voor sommige mobiele telefoons, voornamelijk smartphones, zijn RSS-lezers te verkrijgen.

Deze website biedt u de volgende RSS-feeds:

feed-icon-14x14 Nieuws

feed-icon-14x14 Evenementkalender