Home > Ontdek Gulpen-Wittem > Toerisme

Toerisme

 Gulpen-Wittem vormt het kloppend hart van het Limburgse heuvellandschap en bestaat uit 10 pittoreske dorpjes en tal van kleine gehuchten en buurtschappen. Elk met een eigen unieke sfeer.

Het reliëfrijke landschap doet bijna on-Nederlands aan en heeft de status van 5-sterrenlandschap.
Logo Vijfsterrenlandschap

Wie de gemeente Gulpen-Wittem wil leren kennen kan dat op vele manieren doen. Al wandelend of fietsend kunt u de overweldigende natuur ontdekken. Het aanbod aan routes is enorm. Maar u kunt ook bijzondere attracties bezoeken of genieten van de vele evenementen die door de hele gemeente worden georganiseerd. Het aanbod is divers en er zitten werkelijk pareltjes tussen.

Natuurlijk kunt u zich ook laten inspireren en/of ontspannen bij het vele spirituele erfgoed dat Gulpen-Wittem rijk is.

Gaat u liever gezellig ‘shoppen’ dan is het levendige centrum van Gulpen de plaats waar u moet zijn. Hier vindt u voldoende winkels met een zeer divers aanbod. En wanneer u bent uitgeshopt, dan kunt u op een van de gezellige terrasjes uw aankopen nog eens in alle rust bewonderen. Zin om een grote stad te bezoeken? Steden als Maastricht, Heerlen, Aken en Luik liggen op steenworp afstand.

Gulpen-Wittem heeft ook een groot en zeer divers aanbod aan horecagelegenheden, van snelle hap tot culinaire hoogstandjes. Datzelfde geldt voor de verblijfsmogelijkheden waar u kunt kiezen van uiterst sober tot zeer luxueus. Kortom, in Gulpen-Wittem is het goed toeven voor iedereen, van jong tot oud, voor een kort of lang verblijf.

Bekijk ook eens een mooie beschrijving van wandelroutes in onze gemeente in een artikel uit het Algemeen Dagblad: Artikel Algemeen Dagblad "Heuvels, vakwerk en een café vol heiligen Deel 1 en Deel 2"

Ga voor uitgebreide informatie naar www.ontdekgulpenwittem.nl