Fietsen

Het gebied rondom Gulpen-Wittem is natuurlijk aangesloten op het Fietsroutenetwerk Zuid-Limburg, het zogenaamde fietspadenknooppuntensysteem. Dit is een netwerk van fietsroutes over gemeente- en landsgrenzen heen. Met dit bewegwijzeringsysteem kunt u zelf een onbeperkt aantal rondritten samenstellen. Daarnaast zijn er ook al samengestelde grensoverschrijdende fietsroutes:
'Proeven van Gerstenat'
'Hartje Heuvelland'

Voor liefhebbers van mountainbiken die meer van het ruigere werk houden zijn drie mountainbikeroutes van elk 25 km uitgezet.
En mocht u voor de glooiende heuvels een duwtje in de rug willen, dan zijn er genoeg oplaadpunten waar u de accu van uw elektrische fiets kunt opladen.

In de gemeente Gulpen-Witten zijn verschillende bedrijven waar u een fiets kunt huren. Het aanbod loopt van een eenvoudige toerfiets tot mountainbike of racefiets.

Fietsevenementen

Het Zuid-Limburgse heuvelland staat bekend als de belangrijkste wielerregio voor fietsend Nederland. Er worden dan ook veel wedstrijden en toertochten georganiseerd. Natuurlijk de bekende grote tochten zoals de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste. Maar ook de vele kleine tochten die al dan niet in wedstrijd verband worden gereden.

Interessante (fiets)links

Gaat u toch liever wandelen dan zijn daar natuurlijk ook genoeg routes en mogelijkheden voor.