Mountainbiken

Door Gulpen-Wittem lopen drie uitdagende bewegwijzerde mountainbikeroutes van elk 25 kilometer lang, de Gulpen-route, de Mechelen-route en de Vijlen-route. Alle routes zijn duidelijk bewegwijzerd, iedere route heeft zijn eigen kleur. Voor de Gulpen-route volgt u de blauwe markering. Zwart is de kleur van de Mechelen-route en wanneer u de Vijlen-route mountainbiked houdt u de groene bordjes aan. Alle drie de routes maken onderdeel uit van het in totaal 8 routes tellende netwerk door het Heuvelland. De routes zijn door middel van verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld. Dus is 25 kilometer slechts een warming up voor u, dan plakt u er heel gemakkelijk nog een route van 25 kilometer aan vast. En de hele fanatiekelingen kunnen nog veel verder gaan; de totale lengte van het netwerk is maar liefst 250 kilometer!

De pittige hellingen en het zware terrein maken de tochten tot een uitdagende ontdekkingstoer door het Heuvelland. Zowel de routes Gulpen en Vijlen staan beiden in de Top 10 van de lijst Mountainbikeroutes Nederland. Bent u een echte mountainbike liefhebber dan moet u deze routes minstens één keer in uw leven gereden hebben. De overzichtskaart met alle mountainbikeroutes is bij alle VVV’s in Zuid-Limburg te koop.

Natuurlijk bent u niet de enige bezoeker die van het gebied geniet. Bedenk dat u altijd een wandelaar of andere recreant kunt tegenkomen. Houdt rekening met uw mederecreanten.