Wat te doen?

Op zoek naar familiepret en ontspanning? Of juist naar educatieve diepgang? In Gulpen-Wittem bent u aan het juiste adres. Er zijn tal van dagattracties en bezienswaardigheden. Er is van alles te beleven en te doen. Geen grote pretparken, die horen niet bij onze uitstraling, maar juist kleinschalige attracties. En of de weergoden u op het moment van uw bezoek nu wel of niet goed gezind zijn, er zijn genoeg mogelijkheden om uw dag een leuke invulling te geven. Voor jong en oud, binnen of buiten, actief of passief, educatief of onderhoudend: u hoeft zich geen moment te vervelen. Zo is er het subtropische zwembad Mosaqua, maar ook een schaapskooi. Er zijn rondleidingen mogelijk in de watermolens, in de twee bierbrouwerijen of door de vele wijngaarden. Er worden de meest uiteenlopende workshops gegeven: van het bakken van een heerlijke Limburgse vlaai tot workshops meditatie. Maar u kunt ook terecht bij Rocca Sport & Adventure voor indoor- of outdooractiviteiten of in een van de vele kerkjes en galerieën. En boven op de Gulperberg is in de zomer 2011 een natuurspeelplaats aangelegd.

Alle dagrecreatieve mogelijkheden staan ook gebundeld in onze toeristische brochure ‘Natuurlijk Gulpen-Wittem’. Deze en andere brochures kunt u downloaden onder de knop ‘Brochures’ of gratis ophalen bij de VVV Limburgwinkel in Gulpen of Epen.

Naast verschillende attracties heeft Gulpen-Wittem ook een groot en gevarieerd aanbod aan evenementen. Evenementen met een sportief, cultureel, culinair, educatief en/of muzikaal karakter. Zowel grootschalig als kleinschalig en het hele jaar door.