Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Dag van de Pelgrim

Wittem Bezoek website

Dag van de Pelgrim

Dag van de Pelgrim Klooster Wittem, Wittemer Allee 32Wittem Naar de website
20 maart 1995
Op 20 maart 1995 werd de stichtingsakte van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) getekend. De oprichters wilden het pelgrimeren te voet nieuw leven inblazen. Niet zozeer lange voetreizen naar verre oorden, maar eendaagse pelgrimstochten naar ‘heilige plekjes’; plekjes waar mensen graag komen voor rust en bezinning. Of om er een kaarsje op te steken.

De SPV heeft in die 25 jaar tien boekjes met pelgrimstochten voor de individuele wandelaar uitgegeven, maar organiseert ook elk jaar een tiental wandeltochten naar pelgrimsplaatsen in en rond Nederlands-Limburg. Naast een ontspannend karakter hebben deze groepswandelingen ook een bezinnend element: het is ’wandelen met een plus’.

Klooster Wittem en SPV
In al die jaren was en is Klooster Wittem de thuisbasis van de SPV. Niet alleen in letterlijke zin, omdat het klooster vergader- en documentatie-ruimte biedt. Een of enkele stafleden gaven ook steeds als bestuurslid inhoudelijke ondersteuning. Klooster Wittem is zelf al een eeuw lang een drukbezocht pelgrimsoord en biedt graag steun aan mensen en bewegingen die met pelgrimeren bezig zijn. Klooster Wittem biedt daarom aan de jubilerende partner deze ‘Dag van de Pelgrim’ aan.

Overzicht

Data
2021
maart 20
Contact
Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website