Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Grey Matters - Oscar Lourens

Wijlre Bezoek website Bestel tickets

Grey Matters - Oscar Lourens

Grey Matters - Oscar Lourens Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad 1Wijlre 043-4502616 Naar de website
Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert een solotentoonstelling van kunstenaar Oscar Lourens (1973). ‘Grey Matters’ toont Lourens’ fascinatie voor verzamelingen waarin afmetingen, volume, schaal, vorm, kleur en ruimte centraal staan. 

Plattegronden, doorsnedes, modellen en data vormen een haast eindeloos archief, dat is gerangschikt in mappen, ordners, kaartenbakken, vitrines en archiefkasten. Lourens spaart als een echte verzamelaar verschillende meetinstrumenten, zoals maatbekers. 

De maatbekers zijn allemaal uniek en van verschillende materialen als glas en plastic. Ook heeft hij een grote collectie linialen en geodriehoeken verzameld. Door de objecten in grijze grondverf te schilderen zijn de linialen en maatbekers ontdaan van hun meetfunctie. 

In zijn zoektocht naar interessante vormen heeft Lourens tevens een indrukwekkende verzameling globes bij elkaar gebracht. Ook hier is het presentatiemiddel van zijn functie ontdaan en puur object geworden.

Overzicht

Prijs

De entree is gratis. Picknickpakketten kunnen besteld worden.

Data 27-8-2021 t/m 31-12-2021
Contact
Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad 1, Wijlre
043-4502616

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website