7 Summits Eyserbos-wandelroute

Eys Download deze route

7 Summits Eyserbos-wandelroute

Eys Wandelroute 8,4 km Heel moeilijk
Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 8,7 kilometer met een maximale hoogte van 197 meter. 

Wielrenners spreken met ontzag over deze zwaarste kuitenbijter van Nederland en noemen het zonder twijfel een berg. Voor wandelaars een bijzondere verrassing, want het berggevoel is er meteen als je boven Piepert door de bonte almwei naar boven zwoegt. 

In de Tweede Wereldoorlog werd er zwaar gevochten. In het Eyserbos hadden de Duitsers zich verscholen in loopgraven. Vier dagen beschoten de Amerikanen vanaf de Gulperberg het gebied, voordat de Duitsers capituleerden. 

Nadat je de top bereikt hebt, blijft de wandeling enigszins op hoogte en heb je telkens een andere blik op de berg.

Overzicht

Start- en eindpunt

Grachtstraat, 6287BK Gulpen-Wittem, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,4 km

Moeilijkheidsgraad

Heel moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website