Dutch Mountain Trail Zuid-Limburg

Eygelshoven Download deze route

Dutch Mountain Trail Zuid-Limburg

Eygelshoven Wandelroute 100,0 km
Ter gelegenheid van het Dutch Mountain Film Festival en geheel in traditie van de Jubiläumswege in de Alpen, is de Dutch Mountain Trail uitgezet. 

Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden, die wellicht zelfs kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. 

Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. De route bestaat uit 4 deeltrajecten en je krijgt maar liefst 7 bergtoppen voorgeschoteld. 

Hij loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel dus nooit ver weg is. Snelstromende beken, (alpen)weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Er is wel een speciaal boekje voor te verkrijgen via de Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten. In de wintermaanden is het voetveer bij Eijsden uit de vaart en is de laatste etappe enkel met een omweg via België te lopen.


Overzicht

Start- en eindpunt

NS-Station Eygelshoven, Dentgenbachweg 28 te Kerkrade

Soort route

Wandelroute

Afstand

100,0 km

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Herberg Oud Holset. Eten, drinken, slapen.

    Bourgondisch genieten en slapen als op een wolk! Te midden van het unieke wandel- en fietsgebied (h)eerlijke streekgerechten, oprechte gastvrijheid in  overnachten in een oase van rust.
    Meer info
  • Boerderijcamping de Vinkenhof

    Gelegen aan de rand van het Geuldal, op loopafstand van de dorpskern van Mechelen met zijn gezellige restaurants en kroegjes. Op deze camping vind je beschutte plaatsen en verwarmd sanitair.

    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving