Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 1

Wittem Download deze route

Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 1

Wittem Wandelroute 13,7 km Moeilijk
Gemeente Gulpen-Wittem was het toneel voor veel bijzondere, heldhaftige en tragische oorlogsgebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De gevallenen worden op belangrijke locaties in de omgeving herdacht en de verschillende monumenten en plaquettes geven gelegenheid om stil te staan bij alles dat hier is voorgevallen.

Twee wandelingen van 10 en 12 kilometer starten beide in Wittem. Deze wandeling leidt je door Eys, Eyserbos, Wijlre en Gulpen. Tijdens de wandeling komt je langs 12 herdenkingsmonumenten. 

Bij ieder monument is er door middel van een audiofragment het verhaal over het monument en de gebeurtenis te horen. De audioverhalen zijn te beluisteren op deze pagina. Zowel de doorgewinterde geschiedenisfanaat als de nieuwsgierige bezoeker zal versteld staan van de historie die schuilgaat in de dorpjes en bossen van Gulpen-Wittem.

De route is niet apart bewegwijzerd, maar er is wel een speciale brochure met de route te verkrijgen via de webshop en de VVV-punten in de omgeving. Parkeren kan eenvoudig op de parkeerplaats aan de Wittemer Allee.

Overzicht

Start- en eindpunt

Wittemer Allee 34, 6286AB , Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

13,7 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website