Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Kastelenroute Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Download deze route

Kastelenroute Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Fietsroute 49,2 km Heel moeilijk
Zoek je een fietsroute door het echte, authentieke Zuid-Limburg, dan heb je hem gevonden. Op deze route doorkruis je het unieke heuvelland, dat met zijn weidse grasvelden en akkers op de zonovergoten heuvels een waar Arcadia is. Wegkruizen en kapelletjes, snoezige dorpjes met vakwerkboerderijen, het kronkelende dal van de Geul en een verscheidenheid aan prachtige kastelen tref je allemaal aan op deze route. Laat je niet uit het veld slaan door de steile beklimmingen; eenmaal aan de top is je uitzicht onvergetelijk, en onderweg vind je genoeg terrasjes en cafeetjes om even op adem te komen. Je kunt natuurlijk ook altijd een E-bike huren. Parkeren kun je bij de Polfermolen in Valkenburg, waarna je de volgende knooppunten volgt: 60-59-58-85-86-90-92-427-428-84-83-82-71-70-69-68-60.

Overzicht

Start- en eindpunt

Prinses Margrietlaan 33, 6301 LV Valkenburg, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

49,2 km

Knooppuntenlijst

60 > 59 > 58 > 85 > 86 > 90 > 92 > 427 > 428 > 84 > 83 > 82 > 71 > 70 > 69 > 68 > 60

Moeilijkheidsgraad

Heel moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Cycle Center Tweewielerverhuur

    Belevenis op twee wielen! Verhuur van hybride, ATB, racefiets, tandem, step, hybride, E-solex, e-bike, (snor-) scooter of Vespa te huur met mooie routes en leuke arrangementen! 
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website