Krijtlandpad

Maastricht Download deze route

Krijtlandpad

Maastricht Wandelroute 91,4 km Moeilijk
Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Tijdens deze route kom je langs de mooiste plekjes die Zuid-Limburg te bieden heeft. 

Het is een dalen-landschap, miljoenen jaren geleden ontstaan door riviertjes die zich een weg baanden door het Krijtplateau. Zo ontstond een landschap met een overvloed aan valleitjes, steile hellingen en meanderende beekjes. 

En met een speciale flora en fauna. Het is een uitdagende route met holle wegen, natte beekdalen, pittoreske dorpjes en unieke hellingbossen. En natuurlijk met regelmatig stijgen en dalen. 

De vergezichten, vaak tot over de Belgische grens, zijn in elk jaargetijde adembenemend. Via de Visit-webshop kun je een boekje kopen dat speciaal uitgeven is voor deze adembenemende wandelroute.
Op pad met Jenneke 17 augustus 2020

Het Krijtlandpad is misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes. De totaal vernieuwde route is nu 91 kilometer lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Jenneke neemt je mee!

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

NS Station Maastricht, Stationsplein 29, 6221 BT, Maastricht

Soort route

Wandelroute

Afstand

91,4 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart