Wielrenroute - Grensmaasvallei en Heuvelland

Valkenburg Download deze route

Wielrenroute - Grensmaasvallei en Heuvelland

Valkenburg Wielrenroute 89,0 km Moeilijk
Dit rondje van Limburg Cycling en Grimpeur is geschikt om je watts eens goed op de proef te stellen. De route wordt gesierd door een aantal kuitenbijters van formaat! 

De eerste 35 kilometer zijn echter mild voor de benen, voldoende tijd om warm te draaien dus. Maar denk nu niet dat de aanloop zo plat als een dubbeltje is, want dat is het nooit in deze regio. De Stoepert en Slakweg zijn het voorprogramma op dit parcours. 

En dan is er nog niet gesproken over die ongecategoriseerde hobbels die geen naam mogen hebben… Na de eerste paar klauterpartijen in de Grensmaasvallei zijn de kuiten op temperatuur en gaat de koers richting Heuvelland. 

Een klein Duits uitstapje brengt je via Orsbach terug op Zuid-Limburgs grondgebied. Heb je dit achter de kiezen dan fiets je richting de hoogste toppen van het glooiende Limburgse landschap. Genieten is hier gegarandeerd. 

Doe dat ook maar want hierna wordt de koers hard gemaakt met kuitenbijters als de Schulsberg, de Trintelerberg en de Fromberg.

Kijk voor meer unieke routes op grimpeur.nl of limburgcycling.com/routes of voor meer info over deze route op Grensmaasvallei-Heuvelland.

Overzicht

Start- en eindpunt

Par'course, pr Beatrixsingel 2 te Valkenburg

Soort route

Wielrenroute

Afstand

89,0 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website