Het Limburgs Bus Museum/Stichting Stadsbus Museum Maastricht

Wittem

Het Limburgs Bus Museum/Stichting Stadsbus Museum Maastricht

Het Limburgs Bus Museum/Stichting Stadsbus Museum Maastricht Geen bezoekadres nvtWittem Stuur e-mail
Dwars door de Zuid-Limburgse heuvels, exploiteerde de Limburgsche Tramweg Maatschappij tussen 1922 en 1938 de stoomtramverbinding Vaals, Gulpen en Maastricht. Vanwege de enorme hoogteverschillen de enigste 'Bergtram lijn' van Nederland. Diverse bouwkundige hoogstandjes werden toegepast, zoals het aanleggen van verschillende kunstwerken en het verplaatsen van miljoenen kubieke meters grond om de tramlijn zo vlak mogelijk te laten verlopen. Deze tramlijn (beroemd om haar vergezichten)  was maar een kort leven beschoren. In 1938 werd het traject reeds opgeheven en gesloopt. Vele bouwkundige toepassingen zijn nog steeds zichtbaar in het glooiende heuvelland. Stap in de historische bus en ontdek!

In een uniek 2,5 tot 3 uur durend programma biedt het Limburgs Bus Museum een excursie per historische stads- en streekbus aan waarin een groot gedeelte van deze tramlijn zal worden gevolgd en bezocht onder leiding van een ervaren gids. Vertrek en aankomst locatie van deze excursie is de parkeerplaats gelegen te Wittemer Allee 1 tegenover het klooster te Wittem. Tevens zijn er twee korte wandelingen ingepland alsmede een fotostop bij een voormalig LTM-tramstation en een frietje met snack ter afsluiting.

Overzicht

Adres
Geen bezoekadres nvt, Wittem
Openingstijden en tarieven

Excursie data
28 april 2019.
26 mei 2019.
30 juni 2019.
28 juli 2019.
25 august 2019.
29 september 2019.
27 oktober 2019.

Vertrektijd: 13.00 uur. Prijs: € 10,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 9,- per persoon. Vooraf reserveren is verplicht via email.

Gehandicapten

Het is niet mogelijk rolstoelen mee te nemen i.v.m. de hoge in- en uitstap. Rollatorgebruikers kunnen wel deel nemen aan de excursie. In de bus is een begeleider aanwezig die, indien gewenst, hulp kan bieden. Deelname van de rollatorgebruiker aan de wandelingen wordt afgeraden, dit i.v.m. veldwegen.

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Het Limburgs Bus Museum/Stichting Stadsbus Museum Maastricht. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website