Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Cultureel erfgoed

ontdek het rijke cultureel erfgoed

Gulpen-Wittem ademt cultuurhistorie. We zijn een van de gemeentes met de meeste cultuurhistorische elementen: 287 rijksmonumenten, 3 archeologische rijksmonumenten, ruim 850 karakteristieke panden, 4 rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten, 5 beschermde buitenplaatsen, 4 Lourdesgrotten en diverse geologische monumenten. Zo vind je hier nog carboon, het oudste gesteente van Nederland. Maar ook het dialect, streekproducten en tradities, zoals carnaval en schuttersfeesten, behoren tot ons bijzondere en rijke erfgoed.

Molens in Gulpen-Wittem

Kastelen in Gulpen-Wittem

Vakwerk, lijnen tussen heden en verleden

Veel inwoners zetten zich actief in om ons cultuurhistorisch erfgoed in stand te houden. De gemeente zet deze mensen én het erfgoed in de schijnwerpers via de campagne Vakwerk, lijnen tussen heden en verleden.

Bekijk de verhalen

Meer over Gulpen-Wittem

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website