Wandelen & Fietsen in Gulpen-Wittem

Benen in beweging: actief door het 5-sterrenlandschap

Gulpen-Wittem ligt centraal in het Heuvelland. Een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen en mountainbiken. Om actief te zijn én te genieten. Van een moment van stilte en rust. Of van adembenemende vergezichten over het 5-sterrenlandschap. Tal van routes leiden via paadjes omhoog en omlaag. Door bossen en weilanden, door dalen en over heuvels. Op elke hoek wacht weer een nieuw pareltje. In Gulpen-Wittem halen fietsers en wandelaars hun hart op.

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

In Gulpen-Wittem hebben we 330 kilometer aan wandelpaden. Daarover leiden 62 recreatieve wandelroutes van verschillende lengtes. Genoeg keuze dus voor recreanten én getrainde wandelaars. De routes loop je door gekleurde paaltjes te volgen. Natuurlijk kun je routes ook combineren tot je eigen wandeling. Tussendoor kom je voldoende picknickplaatsen en uitkijkpunten tegen.

Deze tips mag je zeker niet mis lopen:

Route des Vins

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Ontdek de vele fietsroutes

Gulpen-Wittem is aangesloten op het Fietsroutenetwerk Limburg. Met dit knooppuntensysteem maak je je eigen fietsroute. Je volgt eenvoudig de nummers op de bordjes langs de weg. En zo kom je vanzelf op prachtige plekjes. Soms zelfs over de grens. Het buitenland is hier immers ‘om de hoek’. Voor fanatieke wielrenners, recreatieve fietsers, e-bike liefhebbers én mountainbikers zijn er vele mogelijkheden.

Alle MTB routes in Gulpen-Wittem

Huur een fiets

Heb je geen fiets, huur er dan een bij een van de fietsverhuurbedrijven. Welk soort fiets je voorkeur ook heeft: een racefiets, een eenvoudige toerfiets of mountainbike. Heb je op de heuvels liever een duwtje in de rug, neem dan een e-bike. Onderweg zijn er genoeg punten waar je de accu kunt opladen.

Wielrenroutes in Gulpen-Wittem

Over de pittige hellingen van Gulpen-Wittem lopen drie mountainbikeroutes, elk 25 kilometer lang. Ze zijn bewegwijzerd met zwarte, blauwe en groene markering. Deze routes zijn onderdeel van een netwerk van acht routes door het hele Heuvelland. Je kunt ze met elkaar combineren voor een langere uitdaging! Have fun!

Ga je mee op pad?

Heuvelland magazine

In het Heuvelland ervaar je het leven op z'n mooist: het glooiende landschap, de typische cultuur, het Bourgondische leven... Van stegelke tot stroop stoken, de mooiste verhalen lees je in dit sfeervolle tijdschrift.

Heuvelland-Fietsroute

De Heuvelland-Fietsroute neemt je in 41,1 km mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Sint-Pietersberg naar de Vaalserberg (of andersom). Fiets langs prachtige uitzichten en idyllische dorpjes.

ALM-Fietsroute: Aken-Luik-Maastricht

De ALM-fietsroute verbindt Aken, Luik en Maastricht in 126 kilometer. Geniet van de vergezichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland, ontdek het Land van Herve en fiets langs de oevers van de Maas.

Wandelroute Om niet te vergeten

Deze twee wandelingen van 10 en 12 kilometer voeren je langs 19 herdenkingsmonumenten in de gemeente Gulpen-Wittem. Via audiofragmenten hoor je over de verhalen van het monument en de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Fiets­evenementen

Het Heuvelland is een geliefde plek voor fietsend Nederland. Het bijzondere en glooiende landschap leent zich uitstekend voor een mooie tochten. De Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste trekken jaarlijks vele fietsers. Ook zijn er geregeld kleinere (recreatieve) tochten.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Gulpen-Wittem: