Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Eten & drinken

bourgondisch en gastvrij

In Gulpen-Wittem kun je genieten van het bourgondische leven. Van een kop koffie met vlaai of een lunch tot een stijlvol diner. De horeca biedt een rijk aanbod: van knus eetcafé tot toprestaurant. Waar je ook aanschuift, op menig menukaart prijken streekproducten. Vaak ook bier en wijn uit onze eigen gemeente. Genietend in een sfeervolle ambiance of vanaf een terras met prachtig uitzicht, smaakt dat allemaal extra goed. 

Ontdek waar je kunt eten en drinken

Highlights

Brand Bierbrouwerij in Wijlre

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland (sinds 1340). Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, Ruik en Beleef hoe Brand nog elke dag met passie en liefde voor het vak gebrouwen wordt en leer alles over het brouwproces. Je eindigt in het ruim 70 jaar oude proeflokaal “t Kelderke”, waar je zelf kunt proeven hoe de bijzondere bieren van Brand smaken.
Lees meer

Gulpener Brouwlokaal

Ontdek het huis van de Vrije Brouwer, het Bierkenniscentrum van Nederland. Dompel onder in de Gulpener bier- en brouwgeschiedenis. Daal af naar de gewelfde kelders met meer dan 100 verschillende bierstijlen vanuit de hele wereld. Brouw het eigen bier in de Microbrouwerij. Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij tijdens de rondleiding. Geniet van een Gulpener speciaalbier in de Hoptuin.

Lees meer

Streekproducten

Bij streekproducten in Gulpen-Wittem denk je al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees. Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingredienten, mooie producten en typische streekproducten zijn die deze regio op smaak maken? En deze zijn rechtstreeks van het land, de wijngaard en de producent te proeven.

Lees meer

Route de Vins

In de gemeente Gulpen-Wittem is de éérste bewegwijzerde wijnroute gelanceerd!

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Bekijk de route

Wijndomein de Planck

Wijndomein De Planck is een jong bedrijf, dat met een innovatieve en professionele werkwijze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnen maakt.

Deze zuidelijkste wijngaard van Nederland ligt op een bijna on-Nederlandse locatie met prachtig uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek. Wijndomein De Planck biedt wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard en wijnkelder.

Lees meer

Wittemer wijngaard

Wil je genieten van heerlijke, frisse wijn, dan hoef je niet ver te gaan. Het glooiende landschap in Gulpen-Wittem met haar zuidelijke hellingen en de mergel-, kalk- en lössbodems zijn gunstig om wijndruiven te verbouwen. Een zachte herfst met voldoende zonuren zorgt voor mooie druiven. Al deze factoren hebben een gunstige invloed op het rijpingsproces. Dat resulteert in mooie kwaliteitswijn. Rondleidingen zijn mogelijk in de Wittemer wijngaard in Wahlwiller. Hier vindt ook elk laatste weekend van september het Wahlwiller wijnfeest plaats.

Lees meer

Meer over Gulpen-Wittem

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website