Culinair genieten in Gulpen-Wittem

Bourgondisch & gastvrij

In Gulpen-Wittem kun je genieten van het bourgondische leven. Van een kop koffie met vlaai of een lunch tot een stijlvol diner. De horeca biedt een rijk aanbod: van knus eetcafé tot toprestaurant. Waar je ook aanschuift, op menig menukaart prijken streekproducten. Vaak ook bier en wijn uit onze eigen gemeente. Genietend in een sfeervolle ambiance of vanaf een terras met prachtig uitzicht, smaakt dat allemaal extra goed. 

Bekijk alle locaties op de kaart

Weergeven op de kaart

Een reis langs onze Zuid-Limburgse wijnen

Route des Vins Wahlwiller-Eys

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt.

Bourgondisch genieten in Gulpen-Wittem

De culinairste gemeente van Limburg

Echte ‘Michelin-sterrenjagers’ stillen hun resterende culinaire verlangens bij Restaurant l'Atelier in Gulpen (1*), Julemont in Château Wittem (2*) en Brut172 in Reijmerstok (2*). Zo is de Gemeente Gulpen-Wittem met vijf sterren de meest culinaire gemeente van Limburg én ook nog eens de gemeente met de meeste sterren per inwoner van Nederland!

Brut 172 in Reijmerstok✽✽

Hier vind je wat je niet verwacht. De deur wordt geopend en je stapt een andere wereld binnen, die van chef Hans van Wolde. Een wereld waar smaak, geur, beeld en geluid om voorrang vechten. Die verrast, overdondert en overrompelt. Waar je met iedere hap of slok dichterbij de kern komt van wie je zelf bent.

Kasteel met een terras en gele parasols (ingeklapt).

Julemont in Wittem✽✽

Julemont is een fine dining restaurant met 2 MICHELIN sterren gelegen in Château Wittem, onder leiding van Chef Guido Braeken en zijn team van zeer ervaren cuisiniers; Sous-Chef Norris Neutelings en Max van der Sterren.

L’Atelier in Gulpen✽

Restaurant Atelier (Michelin ✽) is gevestigd in een oud kleermakersatelier in Gulpen. Een historische vakwerkhuis met een moderne industriële inrichting. Kleinschalig en intiem, 10 tafels, 30 zitplaatsen. Restaurant Atelier staat voor genieten van verrassende gerechten in een warme, gastvrije omgeving in het hart van het Limburgse heuvelland.

Culinaire highlights

Gulpener Brouwlokaal

Ontdek het huis van de Vrije Brouwer, het Bierkenniscentrum van Nederland. Dompel onder in de Gulpener bier- en brouwgeschiedenis. Daal af naar de gewelfde kelders met meer dan 100 verschillende bierstijlen vanuit de hele wereld. Brouw het eigen bier in de Microbrouwerij. Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij tijdens de rondleiding. Geniet van een Gulpener speciaalbier in de Hoptuin.

Een werkneemster van Brand leidt een groepje mensen rond en vertelt iets over de koperen brouwketels

Bezoek de Brand Bierbrouwerij in Wijlre

BIER. Bij Brand kunnen we er uren over praten. Over smaak. Over onze ingrediënten. Over onze historie, ons vakmanschap. Toch laten we je het leven in de brouwerij liever zelf ervaren. Want Brand bier, dat moet je Proeven, Brouwen én Beleven.

Infobord van Route des Vins naast wijnvat in wijngaard met uitzicht over Heuvellandschap

Route de Vins

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve route van ongeveer 10 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst vijf wijngaarden met verbluffende uitzichten en veel leuke wijnweetjes. Volg de druifjes langs de weg, betreed het ‘Wiengetske’ en waan je in de wereld van de Zuid-Limburgse wijn!

Een bord met een potje zuurvlees, geserveerd met brood en garnering

Streekproducten

Bij streekproducten in Gulpen-Wittem denk je al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees. Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingredienten, mooie producten en typische streekproducten zijn die deze regio op smaak maken? En deze zijn rechtstreeks van het land, de wijngaard en de producent te proeven.

De Wittemer Wijngaard met uitzicht op het dal van Wahlwiller en een wit huisje

Wittemer wijngaard

Wil je genieten van heerlijke, frisse wijn, dan hoef je niet ver te gaan. Het glooiende landschap in Gulpen-Wittem met haar zuidelijke hellingen en de mergel-, kalk- en lössbodems zijn gunstig om wijndruiven te verbouwen. Een zachte herfst met voldoende zonuren zorgt voor mooie druiven. Al deze factoren hebben een gunstige invloed op het rijpingsproces. Dat resulteert in mooie kwaliteitswijn. Rondleidingen zijn mogelijk in de Wittemer wijngaard in Wahlwiller. Hier vindt ook elk laatste weekend van september het Wahlwiller wijnfeest plaats.

Domein Aldenborgh

Op Domein Aldenborgh is het maken van wijn een inspirerende reis naar de oorsprong van pure smaak. Luisterend naar het ritme van de seizoenen laat Peter Pelzer, de wijngaardenier, zijn druiven rijpen tot ze precies de eigenschappen hebben die zo typerend zijn voor de uitstekende kwaliteit van de Eyser wijnen. De druiven groeien in perfecte dialoog met de natuur, waardoor essentiële smaakstoffen behouden blijven. En dat proef je!

Er valt nog zo veel te ontdekken in Gulpen-Wittem:

Altijd iets te doen!

In Gulpen-Wittem is altijd iets te doen. Het hele jaar door is er een groot, gevarieerd aanbod aan muzikale, culturele, culinaire en sportieve evenementen. Binnen én buiten in het 5-sterrenlandschap. Vind hier een evenement dat bij jou past. 

Lees verder
Uitzicht op Eys in glooiende heuvels met een roze lucht.

Een magnifiek 5-sterrenlandschap

De omgeving van Gulpen-Wittem is uniek en karakteristiek. Een plek waar je je helemaal kunt opladen. Het gastvrije landschap biedt rust en een bijzondere sfeer. Tegelijkertijd is er voldoende uitdaging om te wandelen of fietsen.

Lees verder

Uitgerust wakker worden

Als het op overnachten aan komt, heeft ieder zijn eigen voorkeur. Wil je luxe of eenvoud? Houd je van privacy of ben je graag samen met anderen? Schuif je aan bij het ontbijt of haal je liever zelf je broodjes? In Gulpen-Wittem kan het allemaal.

Lees verder