Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Hoeve Vernelsberg

Epen

Hoeve Vernelsberg

Hoeve Vernelsberg Plaatweg 3Epen
Vakwerkhuizen met donkere balken en witgekalkte leem zijn karakteristiek voor het Zuid-Limburgse Heuvelland. Bijzonder aan deze vakwerkboerderij is dat ze als één van de weinige gebouwen in Nederland geen fundamenten heeft. Het gesteente waarop Hoeve Vernelsberg werd gebouwd in 1323 is zo’n 300 miljoen jaar geleden gevormd en keihard. Twee van de stallen en het bakhuis zijn opgetrokken uit het plaatselijke blauwsteen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de koestal getroffen door een V1-bom. Onlangs is de monumentale hoeve volledig gerestaureerd tot een groepsaccommodatie.

Meer weten over geologische schatten? Visit Zuid-Limburg heeft een wandelplattegrond uitgegeven met de naam ‘Geologische schatten in het Geuldal’. Deze is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shops.

Overzicht

Adres
Plaatweg 3, Epen
Openingstijden en tarieven

Hoeve Vernelsberg doet momenteel dienst als groepsaccommodatie.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website