Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Hubertus en Cunibertus Wijngaard

Wahlwiller Bezoek website

Hubertus en Cunibertus Wijngaard

Hubertus en Cunibertus Wijngaard Bornbergerweg 1Wahlwiller 043-4503504 Stuur e-mail Naar de website
De Hubertuswijngaard stamt uit ongeveer 1984. De Hubertuswijngaard heeft ongeveer 500 stokken. De soorten zijn: Muller-Thurgau (Fr. Rivaner), Auxerrois, Pinot Gris (Duits: Grauburgunder of Rulander) en een klein deel Bacchus. De rijping van de druiven doet niet onder voor de gemiddelde rijping van druiven in Duitsland en de opbrengst is tussen de 500 en 1000 flessen wijn per jaar. De soorten worden niet gemengd.

Dit jaar is er een begin gemaakt met het opknappen van de Cunibertuswijngaard. De Cunibertuswijngaard heeft ook ongeveer 500 stokken, verdeeld over: Pinot blanc (D: Weisburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder of Rulander) en Pinot Noir (D: Spatburgunder). Alleen de Pinot Noir levert rode wijn. Alle andere druivensoorten van beide wijngaarden geven witte wijn.

Het hele proces wordt in eigen hand gehouden, van grondbewerking, plantenverzorging, vinificatie tot en met het bottelen.

Overzicht

Adres
Bornbergerweg 1, Wahlwiller
043-4503504
Openingstijden en tarieven

Incidentele rondleidingen in wijngaarden, eventueel gecombineerd met info over kalkgrasflora, bijbehorende bijzondere fauna en regionale geschiedenis behoren tot de mogelijkheden. Bellen: 06-22566220.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Hubertus en Cunibertus Wijngaard. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website