Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Klooster Wittem

Wittem Bezoek website

Klooster Wittem

Klooster Wittem Wittemer Allee 32Wittem 0434501741 Stuur e-mail Naar de website
Klooster Wittem staat bekend als bedevaartsplaats voor de Heilige Gerardus en Heilige Maria van Altijddurende Bijstand. Honderdduizenden bedevaartgangers en pelgrims hebben er de afgelopen decennia ontelbaar veel kaarsjes en Noveen kaarsen ontstoken. Nog altijd hebben de kerk en de devotiekapellen van Klooster Wittem een uitgesproken aantrekkingskracht op pelgrims, bedevaartgangers, omwonenden en toeristen. 

Klooster Wittem verbindt religieus erfgoed met cultuur en zingeving. Het Klooster presenteert een boeiende mix van inspirerende kunst, religie, historie, muziek en literatuur. In de kloosterboekwinkel, kloosterbibliotheek en de Gerarduszaal vinden bijeenkomsten, concerten, lezingen, exposities, film- en theatervoorstellingen plaats. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers daarnaast ook de kerk, kapellen, grafkelder, refter en kloostertuin bezoeken.

Nog altijd wonen en werken er paters van de Redemptoristen in Klooster Wittem. Zij dragen missen op, gaan voor in vieringen, spreken zegeningen uit, organiseren pelgrimswandelingen, bieden een luisterend oor voor vragen en een helpende hand aan mensen in nood.

Op pad met de Wittemer rugzak
Dat er vanuit Wittem prachtig gewandeld kan worden, is al wel bekend. Nieuw deze zomer is de Wittemer rugzakwandeling. Voor individuele wandelaars, duo’s, groepen en gezinnen die willen ervaren hoe een pelgrimswandeling er aan toe kan gaan. De Wittemer rugzak is een stevige katoenen rugzak met daarin een boekje met de wandelroute van 14 kilometer, routekaart, wetenswaardigheden, bezinnende teksten en een foto-opdracht. Verder is de rugzak gevuld met een flesje drinken plus zoete en hartige versnaperingen voor onderweg.

Deze zomer staat de Gerarduswandeling centraal. De wandeling voert van en naar Wittem. Door beeldschone natuur, verstilde landschappen, adembenemende vergezichten en idyllische dorpjes.
En onderweg sta je stil. Stil bij wat je beweegt, wat ertoe doet en wat van waarde voor jou is. Je ontdekt de pelgrim in jezelf. Het wandelboekje helpt daarbij met het pelgrimsgebed en andere inspirerende en bezinnende teksten. Deze meditatieve en spirituele teksten maken deze wandeling bijzonder en persoonlijk. Na afloop van de wandeltocht voorziet de receptie van Klooster Wittem (tot 17.00 uur) het boekje van een echte pelgrimsstempel inclusief de pelgrims medaillon van Gerardus.

De route kan op elk gewenst moment gelopen worden vanaf de receptie van Klooster Wittem. De prijs voor de gevulde Wittemer rugzak (inclusief wandelboekje, drinken en versnaperingen) is € 9,95. Het uitgebreide wandelboekje is ook los te koop voor € 4,50.

Overzicht

Adres
Wittemer Allee 32, Wittem
0434501741
Openingstijden en tarieven

Kloosterreceptie
Dagelijks van 09.00-17.00 uur geopend.
Zondag van 08.30-17.00 uur geopend.

Kloosterboekwinkel
Dagelijks van 10.00-16.30 uur geopend.
Maandag van 12.00-16.30 uur geopend.

Kloosterkerk en kapellen
Dagelijks van 08.00-18.15 uur geopend

Rondleidingen
Hele jaar door op aanvraag (> 20 personen).
In de zomerperiode elke woensdagochtend (vanaf 1 persoon).

Gehandicapten

Het Klooster is toegankelijk voor mindervaliden.

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Klooster Wittem. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Meer van Klooster Wittem

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website