Klooster Wittem

Klooster Wittem

Ingebed in het glooiende landschap van Zuid Limburg ligt Pelgrimsoord Klooster Wittem, al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel maar vooral bekend als pelgrimsoord voor de Heilige Gerardus en Maria van Altijddurende Bijstand. 

Klooster Wittem ligt bovendien aan prachtige fiets- en wandelroutes. In de directe omgeving vind je gezellige cafés, gastvrije hotels en goede restaurants.

Honderdduizenden pelgrims en andere bezoekers hebben er de afgelopen decennia ontelbaar veel kaarsjes opgestoken. Nog altijd hebben de kerk en de devotiekapellen van Klooster Wittem een uitgesproken aantrekkingskracht op pelgrims, bedevaartgangers, omwonenden en toeristen. 

Er heerst een oase van rust in dit niet-alledaagse klooster waar paters redemptoristen samen met anderen wonen en werken. Maar je kunt ook terecht in de kloosterboekwinkel en wereldwinkel. 

De boekwinkel heeft de uitgebreidste collectie boeken over geloof en spiritualiteit in de verre omgeving. Ook is er een aanbod van boeken over pelgrimeren, wandelen en Limburg. Er is ook een beperkt aanbod van romans, maar ALLE in Nederland uitgegeven boeken zijn er te bestellen.

Op pad met de Wittemer rugzak
Dat er vanuit Wittem prachtig gewandeld kan worden, is wel bekend. Nieuw: deze zomer is de Wittemer rugzakwandeling. Je kunt als individuele wandelaar, duo, groepen en gezinnen ervaren hoe het bij een pelgrimswandeling er aan toe kan gaan. 

De Wittemer rugzak is een stevige katoenen rugzak met daarin een boekje met de wandelroute van 11 kilometer, routekaart, wetenswaardigheden, bezinnende teksten en een foto-opdracht. Verder is de rugzak gevuld met een flesje drinken plus zoete en hartige versnaperingen voor onderweg.

Door beeldschone natuur, verstilde landschappen, adembenemende vergezichten en idyllische dorpjes. En onderweg sta je stil. Stil bij wat je beweegt, wat ertoe doet en wat van waarde voor jou is. Je ontdekt de pelgrim in jezelf. 

Het wandelboekje helpt daarbij met het pelgrimsgebed en andere inspirerende en bezinnende teksten. Deze meditatieve en spirituele teksten maken deze wandeling bijzonder en persoonlijk. Na afloop van de wandeltocht voorziet de receptie van Klooster Wittem (tot 17.00 uur) het boekje van een echte pelgrimsstempel inclusief de pelgrims medaillon van Gerardus.

De route kan op elk gewenst moment gelopen worden vanaf de receptie van Klooster Wittem. De prijs voor de gevulde Wittemer rugzak (inclusief wandelboekje, drinken en versnaperingen) bedraagt € 9,95.

Marialint - een fietsroute
Samen met zes andere Maria-bedevaartsplaatsen in Limburg (Tienray, Venlo, Sittard, Maastricht-Sterre-der-Zee, Roermond-Kapel-in-'t-Zand) heeft Klooster Wittem een fietsroute uitgezet langs Mariabeelden en -kapelletjes, die overal in de provincie te vinden zijn. 

Rondom elk van de zes plaatsen is er een rondrit te maken. Een folder met de route rondom Wittem is gratis beschikbaar in het klooster of te downloaden via de website.

Aanbieding

Kom een kaarsje opsteken!

Je kunt een kaars opsteken in de verstilde kapel bij het beeld van de Heilige Gerardus of in de ronde kapel van Maria van Altijddurende Bijstand waar haar Icoon midden in een waaier van brandende kaarsen staat. Vergeet in de Mariakapel niet naar boven te kijken, naar het dak van deze historische kapel.

De monumentale kloosterkerk kun je vrij bezoeken en neem tevens ook een kijkje in de kloosterboekwinkel waar je zeker een geweldig boek of leuk cadeau zult vinden.
+10

Openingstijden


Kloosterreceptie
Dagelijks van 09.00-17.00 uur geopend.

Kloosterboekwinkel
Dagelijks van 09.00-17.00 uur geopend.

Kloosterkerk en kapellen.
Dagelijks van 08.00-18.15 uur geopend.

Rondleidingen
Open inschrijving: elke woensdagochtend en in het zomerseizoen, dat wil zeggen van Pasen t/m oktober, ook op zaterdagochtend.

Voor groepen vanaf twintig personen ook op andere dagen (behalve zondag), op aanvraag.

Toegankelijkheid


Het Klooster is toegankelijk voor mindervaliden, er is een mindervalidentoilet en er is een grote gratis parkeerplaats met parkeerplekken voor mindervaliden.

Georganiseerd door Klooster Wittem

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Klooster Wittem. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!