detail

Ria's keramiek en sieraden

Schweibergerweg 26
Mechelen
Ria's kleine atelier bevindt zich in het gehucht Schweiberg tussen Mechelen en Epen. Nederlandse, Engelse en Duitse kunstenaars hebben tot haar keramische opleiding van potten draaien tot en met boetseren bijgedragen. De keramische objecten, zoals beelden, opgebouwde objecten, sieraden en draaiwerk hebben met gevoelens als Inspiratie, emotie en motivatie te maken.

Inspiraties zijn mensen, of dat nu in het alledaagse leven is of bij bijzondere gelegenheden (zangkoren). Het uitbeelden van dansende mensen kan bij voorbeeld net zo intrigerend zijn als  dat van mediterende monniken. Dieren, zoals weidedieren, kippen en vogels vormen ook een bron van inspiratie, want het atelier ziet uit op heuvels, bossen en weilanden.

Andere inspiratiebronnen zijn reizen door de wereld, muziek en sieraden. De grootste keramische objecten zijn ongeveer 40 centimeter hoog. De klei wordt meestal op 1200 graden of hoger gebakken. Ria Reitz heeft deelgenomen aan verschillende exposities, kunstmanifestaties en kunstroutes. 

Openingstijden


Bijna dagelijks geopend, maar geen vaste openingstijden, om het zeker te weten, vraag het dan van te voren per telefoon of per mail via de website.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Ria's keramiek en sieraden. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!