Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Watermolen Wittem

Wittem

Watermolen Wittem

Watermolen Wittem Wittemer Allee 38Wittem
De watermolen aan de Wittemer Allee werd in 1835 gebouwd door de renteniers van kasteel Wittem, de gebroeders Merkelbach. De molen werd gedeeltelijk over de beek heen gebouwd, waardoor het waterrad volledig inpandig is. Bovenstrooms werd een vergaarvijver aangelegd. Voor het benodigde water werd een beek gegraven vanaf de verderop gelegen Selzerbeek.

Deze molenbeek loopt door de tuin van klooster Wittem. De vergaarvijver krijgt ook water uit de kasteelvijver die door bronnen wordt gevoed.In 1978 kocht en restaureerde Stichting Het Limburgs Landschap de molen en het bij behorende woonhuis. De molen is momenteel niet meer in bedrijf. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich momenteel een vakantiewoning.

Overzicht

Adres
Wittemer Allee 38, Wittem
Openingstijden en tarieven

De molen is momenteel niet meer in bedrijf. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich momenteel een vakantiewoning.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website